Daha önce 2 kez başarısız TESE denemesi olan, azoospermi hastası. İlk TESE denemesinde olgunlaşma durumunu bilemedikleri hücrelerle bir ICSI denemesi olmuş, ancak döllenme olmamış. İkinci TESE denemesinde ise herhangi bir olgun sperm hücresi bulunamamış ve eşi de hazırlandığı için tüp bebek iptal edilmiş.
Küçük yaşta, testisleri yerinde olmadığı için, yerine indirme ameliyatı geçirmiş (orkidopeksi). Muayenesinde testisler normalden küçük bulundu. FSH hormonu çok yükselmişti; 30 mIU/mL.
Bunun üzerine hCG tedavisi başlandı ve haploid hücre takibine alındı. Arada yapılan FISH boyamalarında haploid hücreye rastlanmadı. 6 ay tamamlandıktan sonra testislerde ancak %20 olasılıkla sperm çıkabileceği düşünülerek, eşi hazırlanmadan 3. defa mikro TESE ameliyatına alındı. Tek testis açıldı ve az sayıda da olsa, canlı, olgun sperm hücresi (spermatozoa) bulunarak saklandı. Artık eşi de hazırlanarak tüp bebeğe geçilmesi bekleniyor.
Daha önce TESE ile sperm çıkmamış ya da yetersiz çıkan olgularda, tedavi ile olgun sperm çıkması mümkün. Bunun için en az 6 ay süre gerekiyor. Eğer bu sürede ejakulat kontrollerinde haploid özellikte hücre çıkarsa, şans daha fazla olabilir. Ama çıkmasa da %15-21 arasında sperm bulma oranları bildirilmekte.