6 yıllık evli çift. Bir tüp bebek ve 2 aşılama yapılmasına rağmen çocuk sahibi olamamışlar. Sperm sayısı normal: 44 milyon/mL. Spermlerin %8’i ileri hareket göstermekte.
Sperm DNA hasarına bakıldı ve neticede spermlerin %44’ü hasarlı olarak geldi. Normalde en azından %20’nin altında olmalı. Klomifen sitrat ve Antioksidan tedavi başlandı. Kontrol testinde de hasar oranı düzelmemişti: %37 hasarlı bulundu. Arkasından, enjektabıl FSH tedavisine başlandı ve haftada 2 gün 75 ünite FSH/HMG kullanıldı. İki ay sonra sperm sayısı 150 milyona, hareketi ise %43’e yükselmişti. Sperm DNA hasarı ise düzeldi ve %19’a indi.
Bunun üzerine çift, doğal yolla gebe kalınması için önerilerde bulunularak takibe alındı. 6 ay geçmesine rağmen doğal yolla gebe kalamayan çift tüp bebeğe karar verdi. Sperm DNA hasarı düzelmiş olduğu için, tüp bebek şansı da artmıştı. Gerçekten de tüp bebek neticesi eşi GEBE kaldı.
Daha önce tüp bebek ile sonuç alınamaması durumunda sperm DNA hasarı düzeldikten sonra tüp bebek yapılırsa, gebelik başarısı artar.