2 yıllık evli çift. Azoospermi. Genetik incelemesinde 47,XXY Klinefelter sendromu gelmiş. FSH hormonu çok yüksek: 41m IU/mL, Testosteron alt sınırda sT 7 pg/dl. Muayenesinde testisler ileri derecede küçük bulundu.
Kısa süreli bir ilaç tedavisi ile sperm çıkışı olmadığı teyit edildikten sonra mikroTESE yapılmasına karar verildi. mikroTESE ile az sayıda ama canlı olgun sperm hücreleri bulunarak dondurulup saklandı. Daha sonra eşi hazırlanarak tüp bebeğe geçildi. Mevcut spermleri ile tüp bebek gerçekleştirildi. Sağlıklı embriyoları gelişti. Transferden sonra fazla embriyolar dondurularak saklandı. İlk denemesinde eşi GEBE kaldı. Gebeliği sağlıklı bir şekilde devam etti. İleride saklı embriyoları da kullanılarak başka gebelikler de sağlanabilecek.
Klinefelter sendromu olan erkeklerin en azından üçte birinde testislerde mikroTESE ile sperm bulmak mümkündür. Sperm ya da embriyo saklanması, ileriki denemeler için önemli bir fırsat sağlar. Bu şekilde birden fazla çocuk sahibi olmak mümkün olur. Sperm çıkmayan olgularda, doku inceleme sonucuna göre uygun bir tedavi başlanılarak, ileriki denemelerde sperm elde etmek de mümkün.
https://openclipart.org