Sperm değerleri düşük: Sayı 500 bin. Hareketli sperm oranı ise %20.
FSH hormonu yüksek: 15 mIU/mL. Bunun anlamı testislerde sperm üretiminin bozuk olduğudur. Genetik incelemede ise Y Kromozomunda bir eksiklik bulunmadı.
Muayenesi normaldi. Varikosel de yoktu.
Daha önce 2 kez başarısız tüp bebek denemesi geçirmişler.
Sperm DNA hasar oranına bakıldı ve spermlerin %79’unda hasar geldi.
Bunun üzerine HCG iğneleri ve Klomifen sitrat edavisi başlandı. Beraberinde antioksidan da verildi.
Kontrollerinde FSH’nın normal değerlere düştüğü ve testosteronun da yükseldiği görüldü. Sperm tahlilinde ise sayı yükselmemişti; 100 bin civarında geliyordu. Ama sperm DNA içeriği tedavi edildiği için doğal yolla çocuk olma olasılığındaki düşüklük göz önüne alınarak tüp bebek önerildi. Spermde DNA hasar kontrolü yapılamadığı için testislerde DNA içeriği normal olabilecek spermleri kullanmak üzere testislerden sperm alınmasına karar verildi.
Tüp bebek günü eşi de hazırlandı ve kendisinden de testislerden sperm alınarak tüp bebek gerçekleştirildi. Sağlıklı embriyoları oluştu ve transfer yapıldı. GEBELİK gerçekleşti.
Çiftin sağlıklı bir çocukları dünyaya geldi! Kendilerine ailecek mutluluk ve sağlık diliyoruz.
Tüp bebek başarısızlıklarında sperm DNA hasarı yönünden erkeğin değerlendirilmesi çok önemlidir. Gerekiyorsa, testislerden alınacak spermlerle tüp bebek yapılırsa, gebelik olasılığı da artar. Eğer sperm sayısı çok düşükse, doğal yolla çocuk olma şansı da azalır bu nedenle tüp bebek önerilebilir, çünkü artık sperm DNA içeriği düzelmiştir.