Azoospermik hasta. Daha önce bir TESE denemesi olmuş, sperm çıkmış ama tüp bebek tutmamış. Yeniden denemek istediklerinde FSH çok yüksek bulundu: 33 mIU/mL. Testosteron ise alt sınıra yakındı 250 ng/dl. Testis içi testosteronu yükseltmeye yönelik koryonik gonadotropin tedavisi başlandı. Yanında sperm metabolizmasını ve kök hücreleri uyaracak tedavi de verildi. Tedavi süresince FSH 7 mIU/mL, testosteron ise 700 ng/dl civarında tutulacak şekilde ayarlandı.
Tedavinin 6. ayında FISH boyaması yapıldı ve haploid hücre çıkmadı. Bunun üzerine eşini hazırlamadan mikroTESE yapılmasına karar verildi.
TESE ile yeteri sayıda olgun ve canlı sperm bulunarak, saklandı. Daha sonra eşi de hazırlanarak tüp bebek yapıldı. Tüp bebek neticesi gebelik gerçekleşti.
Testiküler kaynaklı azoospermi olgularında, daha önce sperm çıksa ve tüp bebek yapılıp tutmamış olsa da, daha sonra yakın hormon ayarlaması yapılarak yeniden TESE ve tüp bebek denendiğinde, tutma şansı artar. Bu olgumuzda ilginç bir husus da testis biyopsisinde Sertoli cell only sendromu ve az sayıda dejenere erken evre germ hücresi görülmüş olmasıydı. Oysa mikroTESE ile çok sayıda olgun ve canlı sperm çıktı. Testis biyopsisi her zaman TESE ile uyumlu olmayabilir, yani biyopside olgun sperm görülmese bile, mikroTESE ile olgun sperm çıkabilir.