11 yıllık evli çift. Sperm tahlillerinde ölü ya da canlı sperm çıkmamakta, yani azoospermik. Çocukken inmemiş testis nedeniyle ameliyat olmuş. Evlendikten sonra bir kez TESE yapılmış ancak hiç sperm hücresi bulunamamış.
FSH hormonu 4 kat yükselmişti; 47 mIU/mL. Testisler ileri derecede küçüktü.
Bunun üzerine HCG tedavisi başlandı. FSH normal değerlere geldi. Tedaviye devam edilerek FSH en alt sınıra kadar düşürüldü. Daha sonra dışarıdan FSH hormonu verilerek sperm yapımı uyarıldı. Çünkü böyle olgularda erkeğin kendi FSH hormonunda polimorfizim ya da mutasyon şeklinde yapısal bozukluğa bağlı fonksiyon yetersizliği görülebilir. Oysa dışarıdan sağlıklı hormon verilirse, sperm üretimi de normal seyredebilir.
Tedavisine aylık hormon kontrolleri il devam edildi ve 9. ayda mikroTESE yapıldı. Ameliyatta yeteri sayıda canlı sperm bulunarak, dondurulup saklandı. Çift, tüp bebek tedavisi için hazırlanmakta.