9 yıldır evli olan çift. İstemelerine rağmen çocuk sahibi olamamışlar. Sperm tahlilleri azoospermi gelmişti yani hiç sperm hücresi çıkmıyordu.
Homon tahlillerinde ise FSH çok yüksekti; 33 mIU/mL Bunun anlamı, testislerde ciddi bir bozukluk olduğudur. Gerçekten de testis hacimleri her iki tarafta da azalmıştı. Genetik tahlilleri normal gelmişti; 46,XY
Bunun üzerine tüp bebeğe karar verilerek TESE ameliyatı ile sperm aranmış. Ancak 2 deneme yapılmasına rağmen olgun sperm hücresi bulunamamış. Alınan testis biyopsisinde de SCO (germinal aplazi) gelmiş, yani o alanda ne kök hücre ne de başka sperm serisi hücre olmadığı. Bütün bunların üzerine çifte bir umut olmadığı söylenerek, alternatif önerilerde bulunulmuş.
Çiftin tedaviye geldiklerinde moralleri oldukça bozuktu. Ancak yine de tedavi ile sperm bulunabileceği söylendiğinde kendilerine güven geldi ve tedaviyi kabul ettiler.
Tedavide önce hCG hormonu verilerek FSH düşürüldü. Arkasından FSH iğneleri ile kontrollü bir şekilde normal seviyesinde idame edildi. Aylık hormon ölçümleri yapılarak doz ayarlaması sağlandı. Bu tedavilerde doz ayarlaması çok önemlidir. Çünkü hormonlar iki tarafı keskin bıçağa benzer, yanlış kullanılırsa tam ters etkide bulunabilirler.
Tedavinin 10. ayında tüp bebeğe karar verildi. Eşi ile birlikte hazırlandılar. Yumurta toplama günü yapılan mikroTESE ameliyatında yeterli sayıda canlı, olgun sperm hücresi çıktı ve tüp bebek işlemi gerçekleştirildi.